10 Temmuz 2010 Cumartesi

Gayfe içtim gayfelendim


yapmayı hala bilemediğim halde.. yapılışını ısrarla o pişerkenki kokusu arasında umrumda olmadığı halde büyük bir zevkle bakarken.. yapan kişiye asla imrenmemiş ama "aşık" olma potansiyeline çokça girmiş bulunmaktayım.
sınavlara hergün aynı modda binlerce soru ile çalışırken hergün içip .. "geçirsene stresimi,tadında çok güzelmiş" heveslerine girmek..
yada; içilirken inanmadığım halde "falda ne çıkacak" acaba piskolojisini alt üstederek yaşamak..
birde arada yapılan sohbet.. tam yerine oturmaz aslında herzaman ki gibi sohbetin, dedikodunun taşları amma velakin genede acının tadında tatlı tatlı.. bir muhabbet akar.
fıtratımıza işlememiş sıkça dedikodu paneli gene devre dışı kalabilir. kahvenin verdiği gelenek azda olsa "fal" kısmında bizi dedikodu itiyor.. itmiyor değil.
bittikten sonra geride sadece "gizem" kalıyor..
"3 dedi 5 dedi .. neyin 5i neyin 3ü.." "aa oğlum baksana gözvar,gözyaşın var" "neyin gözyaşı..hangi mendeburun gözü kalmışş.."
aslında karşıdakide bilmiyor. ama mutlu olmak için bunların bunların ardından gelmek yeterli oluyor sanırım.
bize oluyor yada.
çünkü gerçeği kimsenin bilemeyeceğini,bilsede eminim yanlıştır diye.. kazımışız bilinçaltımıza,üstümüze vs ..
en keyiflisi aslında fal'da bittiğin e ardından bir müzik açıp .. fincanlar öylece önünde dururken ardında bir sgra yakmak oluyor sanırım.. işte tam bu anda "kahve içtim kahvelendim" (bknz; gene piskolojimin a... ş.çıldı) oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder